Titlu

Vadim Brînzan în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Ungariei: Îmi doresc să identificăm noi domenii de cooperare și să realizăm proiecte frumoase, durabile și utile pentru ambele țări
07/17/2019 - 17:06

„Experiența Ungariei în domeniul eficienței energetice, protecției mediului şi combaterii schimbărilor climatice, dar și experiența în dezvoltarea continuă a sectorului tehnologiei informațiilor și comunicațiilor este prețioasă pentru Republica Moldova. Îmi doresc să identificăm noi domenii de  cooperare și să realizăm proiecte frumoase, durabile și utile pentru ambele țări”, a declarat Vadim Brînzan, ministrul Economiei și Infrastructurii, la întrevederea cu Sándor Szabó, Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova.

 

La rândul său, Ambasadorul Sándor Szabó a menționat că apreciază deschiderea noii conduceri și mizează pe o conlucrare cât mai eficientă.

 

De asemenea, în cadrul întâlnirii, părțile au discutat despre importanța și necesitatea organizării unui business forum bilateral în contextul desfășurării celei de-a IV-a Sesiuni a Comisiei Interguvernamentale moldo-ungare de cooperare economică, care va avea loc în perioada 2-3 septembrie curent.

 

La moment, în Republica Moldova activează 50 de întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 68,535 mln lei. Ungaria ocupă locul 18 după volumul capitalului investit în Republica Moldova.