Titlu

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, participă la reuniunea Comitetului electroenergetic al CSI
05/26/2015 - 13:31

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, participă la reuniunea Comitetului electroenergetic al țărilor din cadrul Comunității Statelor Independente, care se desfășoară astăzi în capitala Armeniei, orașul Erevan.

 

Participanții la reuniune discută diferite aspecte ale cooperării în domeniul energetic, inclusiv despre schimbul de informații privind incidentele în sistemele energetice ale statelor CSI, elaborarea unor recomandări unice privind stabilirea parametrilor de apreciere a calității energiei electrice, etc.

 

În cadrul ședinței, Valeriu Triboi a specificat că la moment autoritățile Republicii Moldova implementează un proiect amplu privind modernizarea sistemului energetic național, asigurarea securității energetice a țării, inclusiv prin diversificarea surselor de asigurare cu energie electrică prin conectarea la piața comunitară.

 

”Scopul principal al acestor acțiuni este de a diversifica sursele de energie electrică pentru alimentarea fiabilă a Republicii Moldova, transformarea sistemului energetic al Republicii Moldova în unul capabil să transporte energie electrică atât spre vest, cât și spre est”, a menționat viceministrul moldovean al Economiei.

 

În cadrul reuniunii de la Erevan, Valeriu Triboi a avut un șir de discuții bilaterale cu colegii din alte state, în cadrul cărora au fost abordate aspectele colaborării în domeniul electroenergetic, stabilirea unor relații mai strânse de cooperare prin schimbul de experiență, tehnologii, etc.