Titlu

Vizita de lucru a Viceprim-ministrului Valeriu Lazăr la Ungheni, 12.03.2014

Primul obiect inspectat în cadrul vizitei de lucru, a fost santierul gazoductului Iaşi-Ungheni. Ministrul Economiei a constatat în cadrul unei şedinte ad-hoc cu şeful de şantier, reprezentanţii administraţiei publice locale că lucrările sunt executate în proporţie de 70%, gazoductul urmând a fi operaţional începând cu luna iulie a anului curent. Potrivit lui Valeriu Lazăr, în timpul apropiat, vor începe lucrările de subtraversare a râului Prut şi de construcţie a staţiei de măsurare a gazelor.

De asemenea, ministrul Economiei a vizitat mai multe intreprinderi din cadrul ZEL Ungheni-Business, informandu-se cu privire la activitatatea acestora, dificultăţile cu care se confruntă, dar şi despre rezultatele obţinute.

Vizita în raionul Ungheni s-a încheiat cu o şedintă la ZEL Ungheni-Business, la care au participat rezidenţii, conducerea raionului şi oraşului, reprezentanti Ministerului Economiei, ai biroului vamal local, mass-media. În cadrul întrunirii a fost prezentat raportul de activitate al ZEL Ungheni-Business pentru anul 2013.