Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Agenția pentru Eficiență Energetică prezintă proiectele în sectorul de energie regenerabilă la MoldEnergy 2015
03/20/2015 - 16:06

20 martie 2015, ChișinăuExperții Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE) și Proiectului Energie și Biomasă participă la expoziția MoldEnergy cu un centru unic de informare, care oferă toată informația despre programele lansate în sectorul de energie regenerabilă și eficiență energetică din țară.

 

Pe toată perioada expoziției, 18 – 21 martie, vizitatorii centrului de informare vor primi  informații detaliate despre Concursul național Moldova Eco Energetică, ediția 2015, lansat de Ministerul Economiei la 5 martie curent, precum și consultanță în completarea dosarelor de înscriere la concurs.

 

În ultima zi a expoziției, pe 21 martie, va fi organizată o masă rotundă cu genericul „Soluții  inteligente de integrare a surselor distribuite de generare” cu participarea experților de la Institutul de Energetică al Academiei de Științe a Moldovei, Agenției pentru Eficiență Energetică, ANRE și ai Proiectului Energie și Biomasă în Moldova. În cadrul mesei rotunde, Proiectul Energie și Biomasă va  prezenta rezultatele proiectului din prima etapă, 2011-2014, precum și mandatul etapei de extindere pentru anii 2015-2017.

 

În cadrul expoziției, AEE în colaborare cu cel mai mare program dedicat conferințelor de afaceri ”Afaceri.ro” din România a organizat conferința oamenilor de afaceri activi din sectorul eficienței energetice și energiei regenerabile, în cadrul căreia specialiștii din 30 de companii românești și 40 din Republica Moldova  au discutat provocările și tendințele de dezvoltare a pieței energetice din regiune.

 

Expoziția internațională MoldEnergy, ediția a XIX-a, este specializată în prezentarea noilor tehnologii de conservare a energiei, instalații termice și de alimentare cu energie din surse fosile și regenerabile,  echipamente de condiționare a aerului, etc.

modelul_costului