Titlu

AVIZ DE PRESĂ / IT Business Forum / Ministerul Economiei și Infrastructurii invită reprezentanții mass media la lucrările IT Business Forumului ”Gov4ICT”, organizat de MEI în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC
09/06/2017 - 09:15

6 septembrie, Chișinău - Ministerul Economiei și Infrastructurii invită reprezentanții mass media la lucrările IT Business Forumului  ”Gov4ICT”, organizat de MEI  în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), privind prezentarea ofertei Guvernului de creare a parcurilor pentru tehnologia informațiilor (IT) în țara noastră.

 

Business Forum IT va avea loc pe 7 septembrie, între orele 10.00-13.00, în incinta Centrului de Conferințe, Radisson Blu Hotel (str. Mitropolit Varlaam 77).

 

La Conferință vor participa Pavel FILIP, Prim-ministru al Republicii Moldova, Octavian CALMÎC viceprim-ministru, ministru al Economiei și Infrastructurii, Karen HILLIARD, Director USAID Moldova, Irina STRĂJESCU, Președinte al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC, Karen R. HILLIARD, Reprezentant rezident USAID în Moldova, reprezentanți ai Guvernului, reprezentanți ai corpului diplomatic și partenerilor de dezvoltare, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din țară și de peste hotare și potențiali investitori.

 

Reprezentanții mass media vor avea acces la eveniment în baza legitimației de serviciu.

 

Agenda:

 

09:30-10:00  –            Înregistrarea participanților

 

10:00-10:30  –            Partea oficială, luări de cuvânt:

 

-          Pavel Filip, Prim-ministru al Republicii Moldova, crearea parcurilor IT și  perspectivele dezvoltării industriei IT în țara noastră;

 

-        Octavian Calmîc, Viceprim-ministru,Ministru al Economiei și Infrastructurii, Parcurile pentru tehnologia informației, economia digitală un nou nivel de dezvoltare bazat pe inovație TIC;

 

-          Irina Strajescu, Președinte ATIC,recentelor modificări ale Codului fiscal, pentru punerea în aplicare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, aplicarea impozitului unic de 7%, regimul de activitate al rezidenților parcurilor IT..

 

-          Karen R. Hilliard, Reprezentant rezident USAID în Moldova

 

10.30-10.45 – Pauză de cafea, declarații de presă

 

11.00-12.00 – Prezentări tehniceprivind aplicarea legislației în domeniul creării parcurilor IT, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Sesiunea de întrebări și răspunsuri.

 

12.00-13.00 – Networking

 

Notă: În cadrul Forumului urmează a fi prezentate măsurile legislative intrate recent în vigoare, prin publicarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative, în mod special modificarea Codului fiscal pentru punerea în aplicare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Comunitatea de afaceri și potențialii investitori vor fi familiarizați cu particularitățile de aplicare a Legii privind parcurile IT, modul de funcționare și interacțiune simplificată cu instituțiile statului prin aplicarea impozitului unic de 7% și a regimului virtual de activitate al rezidenților parcurilor IT, pentru a oferi cele mai avantajoase condiții de activitate pentru companiile IT.

 

Participanții interesați de eveniment și Parcurile IT  se pot înregistra prealabil pe adresa info@ict.md sau să sunați la numărul de telefon 069 373 370.