Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Consiliul Consultativ al CSI pentru protecţia drepturilor consumatorilor s-a reunit la Chişinău
10/21/2014 - 16:55

21 octombrie 2014 -  Astăzi 21 octombrie, la Chișinău au avut loc lucrările celei de a 7-a reuniune a Consiliului Consultativ al CSI pentru protecția drepturilor consumatorilor.

 

Evenimentul dedicat cooperării țărilor membre CSI în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și asigurării calității produselor alimentare a fost prezidat de Valeriu Triboi co-președinte al Consiliului Consultativ, viceministru al Economiei și de Ana Popov, președintele Consiliului Consultativ, președinte al Serviciului Federal privind Supravegherea pentru Protecţia Drepturilor Consumatorului şi Bunăstării Umane (Rospotrebnadzor).

 

 

Evenimentul a fost găzduit de Ministerul Economiei a Republicii Moldova, care va prelua președinția Consiliului pentru o perioadă de un an.

 

Valeriu Triboi a salutat organizarea Reuniunii la Chișinău și a menționat faptul că dezvoltarea sistemului de  protecție al consumatorilor, în conformitate cu standardele internaționale reprezintă o direcție prioritară pentru Republica Moldova.

 

Membrii Consiliului au făcut o retrospectivă a celor mai importante evenimente din domeniul protecției consumatorilor desfășurate în țările CSI în perioada dintre ședințele Consiliului, au analizat situația privind implementarea deciziilor reuniunii anterioare,  precum și problemele actuale ce țin de diferite aspecte ale conlucrării statelor CSI în domeniul asigurării protecției drepturilor consumatorilor.

 

 

Totodată, participanții  au făcut schimb de opinii în privința realizărilor și problemelor cu care se confruntă statele participante în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și au întocmit planul de acțiuni pe anii 2015-2016.

 

 

 

La reuniune au participat reprezentanții instituțiilor naționale de protecție a drepturilor consumatorilor din statele CSI ( Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan și Moldova), invitați din Georgia, precum și mai multe organizații non-guvernamentale din acest domeniu.

modelul_costului