Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Forumul de afaceri Moldova-Turcia va avea loc în luna martie, la Istanbul
02/20/2018 - 15:47

Business Forumul la care vor participa reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova și Republica Turcia va avea loc la Istanbul, pe 23 martie. Despre organizarea acestuia au discutat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și ex-ambasadorul Republicii Turcia la Chișinău, Hulusi Kiliç, aflat în vizită de rămas bun.

 

„Organizarea forumurilor de afaceri bilaterale au drept obiectiv prezentarea oportunităților investiționale ale Republicii Moldova, companiilor din Republica Turcia, diversificarea investițiilor turcești în țara noastră și consolidarea relațiilor economice bilaterale”, a subliniat Chiril Gaburici. 

 

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat importanța semnării, în cadrul Forumului, a unui Acord cadru de cooperare între Asociația oamenilor de afaceri din Moldova și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. De asemenea, în cadrul Forumului vor fi prezentate facilitățile oferite de Acordul bilateral de Comerț Liber, intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016. În context, ministrul Chiril Gaburici va avea un șir de întrevederi, inclusiv cu omologul său din Republica Turcia.

 

Oficialii au discutat și despre extinderea relațiilor bilaterale în toate domeniile, în special infrastructură, transporturi, investiții, industrie, energetică etc. 

 

Anul trecut, volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Turcia a înregistrat suma de peste 408 milioane de dolari, în creștere cu 22,4%  în comparație cu anul 2016.  

Imagini: 
modelul_costului