Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Încă 6 companii vor obține finanțare din mijloacele Creditului polonez
04/28/2016 - 18:20

28 aprilie, Chișinău - Consiliul de Supraveghere al Unității de implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Poloniei, condus de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a aprobat astăzi 6 dosare înaintate spre finanțare.  

 

În cadrul ședinței au fost aprobate solicitările de finanțare a companiei Sunworld SRL, peste 4,1 milioane euro, pentru construcția unei fabrici de uscat legume, a ”Proterm Grup” SRL, 1,9 milioane euro, pentru construcția unei sere hidroponice, precum și a ÎCS ”Moldova Zahăr”, care a solicitat  peste 1,1 milioane de euro pentru modernizarea stației de filtrare a sucului.

 

Au fost acceptate și solicitările SC ”Balcom Agro Grup” SRL, peste 972 mii de euro, pentru construcția unui depozit frigorific și a unei case de ambalare cu linie de sortare, ”Vergecom” SRL, circa 600 mii euro, pentru realizarea unui abator și a unei halei la ferma de porci, precum și a unui grup de agenți economici, care au înaintat o cerere de alocare a circa 740 mii de euro pentru procurarea a 6 combine.

 

La moment, Consiliul de Supraveghere al Unității de implementare a creditului a aprobat cererile de finanțare a 10 companii.

 

Din componența Consiliului de Supraveghere al Unității de implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Poloniei fac parte reprezentanți ai Cancelariei de Stat, ministerelor Economiei, Agriculturii și Finanțelor.

 

 

Imagini: 
modelul_costului