Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Informații cu privire la suspendarea rutelor școlare în unele raioane
03/02/2018 - 11:39

Ministerul Economiei și Infrastructurii prezintă informații cu privire la trei rute școlare care au fost suspendate din cauza drumurilor înzăpezite, la data de 1 martie curent. Este vorba de rutele din:

- Schinoasa -  Țibirica, raionul Călărași;
- Izvoare – Pohrebeni, raionul Orhei;

- Purcari - Olănești, raionul Ștefan Vodă.

 

Conform informațiilor, sectorul de drum s. Schinoasa - s. Țibirica, raionul Călărași, este un drum public comunal, administrat de primăria localității Țibirica, care nu a fost asigurat cu un contract de întreținere pe timp de iarnă. Totuși, la data de 1 martie 2018, a fost semnat un contract cu S.A. „Drumuri Călărași”. Astfel, drumul a fost deblocat și s-a reluat circulația.

 

Cu referire la sectorul de drum s. Izvoare -  s. Pohrebeni, raionul Orhei, autoritățile locale au informat că drumul a fost întroienit în noaptea de 1 martie, dar până la ora 07:00 acesta a fost deszăpezit, fiind antrenate două unități de utilaj special. Circulația a fost reluată și s-au efectuat rutele transportului public regulat din localitățile Izvoare și Șișcani. Motivul neexecutării rutei școlare nu este cunoscut.

 

Sectorul de drum s. Purcari -  s. Olănești, raionul Ștefan Vodă, este administrat de Consiliul raional Ștefan Vodă, care are contract de întreținere pe timp de iarnă semnat cu compania „Credo Industry”. Conform informației prezentate, autobuzul care urma să transporte elevi a rămas blocat în curtea școlii, neajungând la rețeaua de drumuri publice.

Imagini: 
modelul_costului