Titlu

Întrevederea ministrului Anatol Usatîi cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch
11/26/2019 - 15:29

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. Principale subiecte discutate în cadrul întâlnirii au vizat menținerea unui dialog eficient și durabil privind reglementarea conflictului transnistrean, o atenție deosebită fiind acordată soluționării problemelor cu care se confruntă cetățenii din raioanele de est ale Republicii Moldova.

 

Oficialii au analizat statutul actual al procesului de implementare a unor decizii protocolare, acestea fiind rezultatul unui proces de negocieri mai îndelungat ce stabilesc, prin compromis, un mecanism de soluționare a problemelor existente.

 

Anatol Usatîi a menționat că, dificultățile depistate necesită a fi depășite printr-un dialog eficient cu toți actorii implicați, astfel, ca să fie create condițiile necesare pentru restabilirea interconexiunilor și serviciilor importante pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

 

De asemenea, oficialii au identificat rezerve nevalorificate pentru a implica expertiză specializată internațională pe o serie de subiecte și au convenit să întrețină un dialog continuu pentru a promova soluționarea problemelor de ordin economic și social.

 

Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a declarat că OSCE va acorda tot sprijinul necesar pentru ca dialogul dintre Chișinău și Tiraspol să fie dinamic și constructiv.