Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Ghidului de Turism

În ziua de 21 februarie, la inițiativa Federației Mondiale a Asociațiilor de Ghizi de Turism, tradițional, este marcată Ziua Internațională a Ghidului Local de Turism.

 

Cu acest prilej, Ministerul Economiei și Infrastructurii  adresează sincere felicitări tuturor ghizilor locali de turism.

 

Asigurându-vă de toată aprecierea pentru rolul dumneavoastră complex în dezvoltarea turismului, care reprezintă o ramură distinctă a economiei naționale, vă urăm mult succes și realizări frumoase în activitatea pe care o desfășurați cu înalt profesionalism și multă dedicație, contribuind  semnificativ la dezvoltarea industriei turismului autohton și promovarea patrimoniului turistic al țării la nivel național și internațional.

 

În anul 2020, MEI a promovat un proiect de lege important pentru sectorul turismului, în scopul excluderii barierelor de reglementare a inițierii și desfășurării activităților în turism, în cadrul căruia ghizilor de turism li s-a acordat un regim juridic mai simplificat – activitate în bază de patentă de întreprinzător.

 

Avem convingerea că, prin eforturi consolidate, vom reuși să amplificăm vizibilitatea şi să promovăm continuu imaginea Republicii Moldova pe principalele pieţe internaționale de turism.

modelul_costului