Titlu

Ministrul Anatol Usatîi în discuții cu reprezentanții Organizației pentru Cooperarea și Dezvoltare Economică
12/06/2019 - 11:49

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu reprezentanții Organizației pentru Cooperarea și Dezvoltare Economică (OECD).

 

În cadrul întrevederii, Anatol Usatîi a mulțumit reprezentanților OECD pentru suportul acordat în ultimii ani, menționând că expertiza OECD este foarte importantă pentru Republica Moldova, în special în vederea dezvoltării politicilor publice din sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, precum și evaluarea impactului implementării „Strategiei de dezvoltare a Sectorului IMM pentru anii 2012-2020”, dar și elaborarea „Strategiei de dezvoltare a sectorului IMM 2030”.

 

La rândul lor, reprezentanții Organizației pentru Cooperarea și Dezvoltare Economică s-au arătat deschiși să ofere suport pentru dezvoltarea capacităților instituționale de evaluare și estimare a impactului politicilor asupra cadrului macroeconomic, suport pentru evaluarea politicilor de investiție.

 

De asemenea, Șeful OEDC pe regiunea Eurasia, William Tompson, i-a lansat o invitație ministrului Anatol Usatîi la evenimentul „OECD Eurasia Week”, planificat pentru luna martie 2020, în Tbilisi, Georgia. În cadrul evenimentului va fi prezentat raportul privind evaluarea progreselor înregistrate în politicile relevante Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova, precum și convergența acestora față de principiile de politică trasate în inițiativa Comisiei Europene „Small Business Act pentru Europa”.

 

Cu sprijinul OECD, în Republica Moldova au fost implementate mai multe proiecte, printre cele mai importante se numără Stimularea dezvoltării Întreprinderilor Mici și Mijlocii în Republica Moldova”, „Susținerea implementării și monitorizării Strategiei de dezvoltare a IMM-urilor în Moldova, „Ecologizarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii”, „Măsurarea progresului privind economia verde în Republica Moldova”, „Instrumente economice pentru asigurarea creșterii economice verzi în țările Parteneriatului Estic” etc.