Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Octavian Calmâc a instituit un moratoriu de 3 luni asupra controalelor efectuate de instituțiile din subordinea Ministerului Economiei
01/29/2016 - 10:11

29 ianuarie 2016, Chișinău - Ministrul Economiei, Octavian Calmâc a semnat un Ordin privind instituirea moratoriului asupra controalelor de stat efectuate de către autoritățile administrative din subordinea ministerului abilitate cu funcții de control.

 

Astfel, timp de 3 luni Agenția pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Tehnică a obiectelor Industriale Periculoase și Inspectoratul energetic de Stat nu vor efectua controale la agenții economici.

 

Pe parcursul moratoriului, aceste autorități vor desfășura activități de fortificare a capacităților instituționale, evaluare a riscurilor de corupție și elaborare a planurilor de integritate, instruiri, schimb de experiență ș.a.

 

Totodată, pentru monitorizarea implementării moratoriului asupra controalelor, va fi instituita o linie verde pentru agenții economici, la care vor putea denunța controalele efectuate de organele statului cu funcție de control. 

modelul_costului