Titlu

Octavian Calmîc a convenit cu partea română să se accelereze implementarea proiectelor de interconexiuni în sectorul energetic
03/23/2016 - 15:21

23 martie 2016, Chișinău Coordonarea acțiunilor privind implementarea proiectelor de interconexiuni în sectorul energetic și suportul pe care îl poate acorda România au fost principalele subiecte pe agenda întrevederii trilaterale dintre Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri al României, Costin Borc şi ministrul Energiei al României, Victor Grigorescu. Oficialii s-au întâlnit, la 22 martie curent, la București.

Oficialii au discutat în principal despre coordonarea acțiunilor de implementare a proiectelor de interconexiuni în sectorul energetic și suportul care il poate acorda România, așa încât acestea să fie finalizate în termenii prevăzuți de Memorandumul de Înţelegere semnat de Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova. Ministrul Economiei al României, Costin Borc a menționat că partea română este gata să deschidă la Chișinău o reprezentanță a Companiei „Transgaz” și să ofere mai mult suport în dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova.

În context, Octavian Calmîc s-a întâlnit cu Petru Vaduva, director general la „Transgaz” și Toni Teau, director general executiv la „Transelectrica”, cu care a vorbit despre oportunitățile de investiții în acest sector. Ministrul Economiei a fost informat că textul Memorandumului de colaborare între operatorii de transport de energie electrică din România și Republica Moldova, propus de „Transelectrica” și negociat cu „Moldelectrica” a fost finalizat. Documentul poate fi semnat în timpul apropiat, conform prevederilor Memorandumului interguvernamental.

Printre altele, Octavian Calmâc a abordat posibilitatea organizării sesiunii a IX-a a Comisiei interguvernamentale de colaborare economică între cele două țări în anul 2016, la Chişinău.

 

Pentru mai multe informații contactați 
Serviciul de Comunicare și Relații Publice
al Ministerului Economiei
Tel: 022 250 667/547
E-mail: presa@mec.gov.md