Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

ODIMM și „COMERȚBANK” au semnat un contract privind facilitarea procedurii de garantare a creditelor acordate IMM-urilor
09/07/2016 - 10:51

7 septembrie, Chișinău - Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) şi BC „COMERȚBANK” SA au semnat un nou contract de colaborare, care prevede simplificarea şi îmbunătăţirea procedurii de garantare a creditelor acordare Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM).

 

Acordul presupune simplificarea procedurii de garantare şi executarea a garanţiei financiare la 90 de zile de înregistrarea întârzierilor la achitarea creditului și reduce comisionului anual achitat pentru eliberarea garanție de la 1,5 și 2% la diferite produse, până la 0,5% pentru toate produsele.

 

În același timp a fost pus pe rol un nou produs de garantare, dedicat întreprinderilor gestionate de femei antreprenoare, care prevede acordarea de garanţii financiare până la 700.000 lei, cu rata de acoperire de până la 70% din valoarea creditului, pe o perioada de garantare de până la 60 luni. Comisionul anual va fi același ca și la celelalte produse garantate – de 0,5 % anual din suma garanției.

 

Fondul de Garantare a Creditelor este gestionat de ODIMM și are ca scop facilitarea accesului Întreprinderilor Mici și Mijlocii la resursele împrumutate. În prezent FGC garantează 50 sau 70 la sută din creditele accesate de întreprinderi nou-create, întreprinderi care au mai mult de un an de activitate, întreprinderi exportatoare de mărfuri şi materiale, întreprinderi gestionate de tinerii antreprenori cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani și întreprinderi gestionate de femei. Garanțiile financiare acordate pot acoperi până la 70 la sută din credit.

 

 

 

Imagini: 
modelul_costului