Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Optimizarea cadrului de reglementare la necesitățile antreprenorilor, pusă în discuție cu autoritățile publice locale și oamenii de afaceri din cinci raioane de nord ale Republicii
04/15/2016 - 20:07

15 aprilie 2016, ChișinăuMinisterul Economiei a organizat, astăzi, o întâlnire cu autoritățile publice locale și reprezentanții mediului de afaceri din Edineț, Briceni, Dondușeni, Ocnița și Râșcani.

 

Evenimentul a urmărit consolidarea dialogului public-privat în vederea identificării nevoilor mediului de afaceri regional în actualul context socio-economic și elaborarea măsurilor de ameliorare.

 

Reprezentantul ministerului Economiei, Svetlana Țurcanu, a vorbit despre prioritățile politicilor Ministerului Economiei în domeniul mediului de afaceri, în special pentru sectorul IMM-lor. Astfel, cu referire la acțiunile imediate, s-a vorbit despre simplificarea lansării unei afaceri în comerț prin notificare la primărie, despre optimizarea procedurii controlului de stat în activitatea de întreprinzător prin consolidarea aspectului consultativ al controalelor, reducerea actelor permisive, etc.

 

Referitor la acțiunile ministerului în viitorul apropiat, s-a accentuat necesitatea simplificării procedurii de lichidare a afacerii, prezentarea unui raport unic din partea întreprinzătorilor către autoritățile statului, modificarea patentei de întreprinzător ș.a.

 

Ludmila Stihi, reprezentant ODIMM, Elena Cabac, expert în cadrul programului „Ameliorarea Competitivități PAC-II” și reprezentantul proiectului Antreprenoriatului inovativ au prezentat diverse programe de suport și susținere a micului business din țară acordat de partenerii și donatorii europeni, inclusiv condițiile de eligibilitate la programele respective.

 

În final, reprezentanții Ministerului Economiei au răspuns la întrebările și sugestiile înaintate de participanții la eveniment.

 

Evenimentul face parte din Agenda-100 zile de activitate a Ministerului Economiei.

Imagini: 
modelul_costului