Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Pavilionul Moldovei la Expo Milano 2015 va fi deschis la 1 mai
04/15/2015 - 10:56

15 aprilie 2015Pavilionul Republicii Moldova pentru Expoziția Mondială de la Milano este construit integral și va fi deschis la 1 mai, în ziua în care va fi inaugurată expoziția. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comitetul organizatoric pentru pregătirea participării Republicii Moldova la Expoziţia Mondială „Milano-2015”, ce a avut loc la 14 aprilie curent.

 

Stephane Bride, în calitatea sa de comisar național pentru organizarea expoziției a apreciat mersul lucrărilor de pregătire pentru expoziție, planificarea evenimentelor de business pe diverse sectoare. „Printr-un concept unic și modern, pavilionul Moldovei va promova valorile și cultura Moldovei la nivel mondial. Iar prin intermediul evenimentelor tematice, țara noastră își va reflecta potențialul investițional  și companiile moldovenești participante vor avea oportunitatea de a stabili parteneriate internaționale.

 

Pe parcursul celor 6 luni de expoziție vor fi organizate evenimente speciale pe diferite sectoare prioritare pentru economia națională, fiind dedicată câte o lună pentru un anumit sector precum cel  textil, vinicol, turistic, fructe și legume. De exemplu, reprezentații unui sector vor fi invitați să participe la misiuni de afaceri în Italia în aceeași perioadă în care în pavilionul nostru se vor desfășura evenimente relevante sectorului respectiv. Astfel, antreprenorii vor avea posibilitatea de a stabili noi relații comerciale. 

 

În cadrul ședinței Comitetului organizatoric s-a stabilit ca instituțiile de resort să se implice în organizarea evenimentelor business to business prin identificarea de parteneriate și surse externe de finanțare, acestea nefiind acoperite de bugetul prevăzut pentru organizare. 

 

Pavilionul Moldovei se află în lista celor mai avansate 47 de pavilioane, în momentul de față având loc lucrările de amenajare interioară. La expoziție participă în total 140 de țări, iar pe teritoriul centrului expozițional vor fi amenajate 60 de pavilioane, cu 20 de pavilioane mai mult decât în 2010 la Shanghai.

 

Notă. Expoziția Mondială 2015, se v-a desfășura în perioada 1 mai – 31 noiembrie,  în Italia,  la Milano, iar tema expoziției este „Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă”. Moldova a mai participat la 2 Expoziții Mondiale, în 2000 în Hanovra, Germania și în 2010 la Shanghai, China, în cadrul unor pavilioane dedicate mai multor state. La Expo Milano este pentru prima dată când Republica Moldova va participa cu un pavilion propriu.

Următoarea Expoziție Mondială se va desfășura în 2020 la Dubai.

 

modelul_costului