Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

În prag de iarnă familiile sărace din Moldova vor primi cărbune din partea Guvernului României
11/14/2014 - 20:09

14 noiembrie 2014 –  Astăzi, 14 noiembrie, Viceprim–ministrul Andrian Candu, ministrul  Economiei și Secretarul de stat român, al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu au semnat un Memorandum de Înțelegere ce prevede furnizarea cărbunelui pentru susţinerea păturilor social-vulnerabile din Republica Moldova în perioada rece 2014-2015.

 

Documentul face parte din Acordului încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova cu privire la cadrul general şi condiţiile pentru cooperarea în domeniul dezvoltării.

 

Astfel, 25 de mii de familii sărace din Republica Moldova vor beneficia de cărbune ce urmează să fie procurat din cele 2 milioane de euro acordate de Guvernul României.

 

Andrian Candu a mulțumit Executivului de la București pentru ajutorul oferit.

 

Cele 2 milioane de euro puse la dispoziție de Guvernul României sunt foarte importante, scopul fiind achiziția cărbunelui atât de necesar pentru aceste familii social – vulnerabile în sezonul rece ”, a declarat Andrian Candu

 

Acest memorandum are o importanță socială deosebită și în același timp este expresia solidarității pe care o arată România. Eforturile nu se vor opri aici, vom continua și cu alte proiecte”, a declarat la rândul său Bogdan Aurescu.

 

De asemenea, vicepremierul a menționat faptul că în prezent România este cel mai important partener comercial al Moldovei. Cifrile arată că în anul 2014 s-a înregistrat o creștere a exporturilor produselor moldovenești peste Prut cu peste 21%, iar schimburile comerciale  depășesc 1 miliard de dolari.

 

Notă: Proiectul va fi implementat de Ministerul Economiei şi întreprinderea „SA Combustibil Solid” (companie cu capital majoritar de stat, 78%. Etapele de implementare a proiectului sunt următoarele: achiziționarea, transportul  şi distribuția cărbunelui către gospodăriile vulnerabile.

 

modelul_costului