Titlu

Premierul Maia Sandu l-a prezentat pe noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan
06/17/2019 - 19:10

Astăzi, 17 iunie 2019, Maia Sandu, prim-ministra Republicii Moldova, l-a prezentat angajaților Ministerului Economiei și Infrastructurii pe noul ministru – Vadim Brînzan.

 

În cadrul evenimentului, Vadim Brînzan a declarat: „Vreau să trec în revistă direcțiile principalele de activitate pentru viitorul apropiat și să menționez principiile de lucru pe care aș vrea cu toții să le acceptăm și de care să ne conducem. Despre cele patru „D” am vorbit de mai multe ori – primul este cel de deconspirare sau developare a tuturor tranzacțiilor ilegale, lupta cu corupția, etc. Al doilea este cel de demonopolizare, doar așa vom putea construi o economie competitivă, cu competiție echitabilă și transparentă. Cel de-al treilea „D” este despre deetatizare, vom pregăti companiile de stat pentru atragerea investitorilor locali și străini, iar ultimul „D”, care de fapt trebuie să fie primul în lista de priorități, este dezvoltarea reală a economiei”.

 

„De acum înainte, interesul cetățeanului și legea sunt șefii noștri supremi. Împreună cu colegii din alte ministere și instituții publice trebuie să ne concentrăm pe demascarea și eliminarea tuturor schemelor de corupție. A doua sarcină este să creăm un mediu propice dezvoltării economiei. Putem să trăim bine, putem să avem salarii mai mari, locuri de muncă – doar dacă se va dezvolta economia, afacerile, dacă oamenii de afaceri se vor bucura de reguli de joc clare, egale pentru toți, fără birocrație excesivă, să aibă siguranță că proprietatea privată este apărată”, a menționat prim-ministra Maia Sandu.

 

Menționăm că noul ministrul al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a fost învestit în funcție în data de 11 iunie curent.