Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Reprezentanți ai Ministerului de Externe din Norvegia în vizită la ODIMM
04/11/2016 - 15:43

La 11 aprilie curent, a avut loc întrevederea între Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM şi reprezentanţii Ministerului de Externe al Norvegiei, reprezentat de către  Aase Larissa F.Kosanovic -Vice Director a Direcţiei Finaciare şi Sigurd Dahl - Ofiţer Executiv Superior.


Scopul acestei întrevederi a fost continuarea relaţiilor de colaborare între instituţiile abilitate, precum şi crearea de noi oportunităţi de dezvoltare şi stimulare a Sectorului IMM din R. Moldova.

În carul întrevederii,  Iulia IABANJI, Directorul general ODIMM a relatat despre situaţia sectorului IMM din R. Moldova, proiectele existente şi despre serviciile oferite de către Organizaţie.


D-ei a menţionat despre Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din R. Moldova, care a fost creată în parteneriat cu Ministerul Economiei, accentuînd că primul Incubator de Afaceri, de la Soroca a fost creat

cu suportul financiar al Guvernului Norvegiei.

De asemenea, prin intermediul Programului ENTRANSE, membrii Reţelei RIAM, beneficiază de seminare şi vizite de studiu în Norvegia, ce facilitează schimbul de cunoştinţe şi bune practici între incubatoarele de afaceri din cele două ţări. 


Reiterăm că obiectivul de bază ODIMM este de a contribui la creşterea competitivității întreprinderilor mici si mijlocii din Republica Moldova, prin implementarea programelor de suport, facilitarea accesului la finanțare, promovarea acestora atât pe piața internă cît si cea externă.

Imagini: 
modelul_costului