Titlu

Republica Slovacă a împărtășit cu Republica Moldova practicile internaționale privind integrarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii în lanțurile de valori globale
04/02/2019 - 12:28

Republica Slovacă a împărtășit cu Republica Moldova practicile internaționale privind susținerea pentru o integrare mai bună a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) în lanțurile de valori globale. Schimbul de experiență a avut loc în cadrul primei ședințe a Grupului de lucru public-privat referitor la implementarea Strategiei de dezvoltare a IMM-urilor în Republica Moldova, organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

 

De asemenea, în cadrul ședinței Grupului de lucru s-a discutat despre obstacolele cu care se confruntă IMM-urile care operează în sectorul procesării produselor alimentare în procesul internaționalizării, obiectivele și metodologia proiectului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) privind susținerea implementării și monitorizării Strategiei de dezvoltare a IMM-urilor.

 

„Vom depune și în continuare eforturi maxime pentru a susține Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova. Evenimentul de astăzi este foarte important, întrucât, împreună cu colegii din Republica Slovacă, vom face o diagnoză a situației la moment și anume a sectorului procesării produselor alimentare din țara noastră. Totodată, vom elabora un plan de acțiuni pentru perioada următoare pentru a diminua barierele care împiedică IMM-urile locale să se integreze  în lanțurile de valori globale”, a declarat Vitalie Iurcu, Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

OECD va sprijini Ministerul Economiei și Infrastructurii în elaborarea și implementarea politicilor și măsurilor de sprijin pentru stimularea internaționalizării IMM-urilor și îmbunătățirea legăturilor lanțului de aprovizionare între IMM-urile locale și investitorii mari. Sectorul procesării produselor alimentare a fost identificat ca un sector de interes pentru implementarea proiectului.