Titlu

Stephane Bride întreprinde o vizită de lucru la București. Proiectele de interconexiune energetică și cele investiționale în topul agendei de discuții
10/13/2015 - 10:47

13 octombrie 2015, ChișinăuViceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, va efectua, la 14 octombrie, o vizită de lucru la București. În această zi, Ministrul Economiei, va participa la reuniuneaComisiei interguvernametale moldo-române pentru cooperare economică, la care vor fi abordate aspecte de colaborarebilaterală în diverse domenii, iar la final va fi semnat Protocolul Comisiei.

 

De asemenea, Stephane Bride, însoțit de viceminiștrii Valeriu Triboi și Vitalie Iurcu va avea întâlniri bilaterale și trilaterale cu Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului și Andrei Dominic Gerea, ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, iar în a doua parte a zilei va participa la inaugurarea oficială a târgului ”Fabricat în România” de la Romexpo, unde țara noastră participă în premieră cu un pavilion propriu oferit cu titlu gratuit de partea română. La expoziție vor participa circa 50 de companii moldovenești.

 

În contextul vizitei la București, oficialii vor discuta despre realizarea proiectelor în sectorul energetic, în special pe segmentul de interconexiuni, în domeniul atragerii investițiilor în secorul industriei, prin promovarea reciprocă de produse şi servicii ale agenţilor economici din industrie în cadrul unor misiuni economice şi târguri specializate, colaborarea în cadrul proiectelor transfrontaliere şi transnaţionale.

 

De asemenea, se preconizează semnarea Memorandumului de Înţelegere privind colaborarea între Asociaţia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Ştiinţifice şi a  Incubatoarelor de Afaceri din România şi Asociaţia Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova.