Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Testul COVID-19 negativ este obligatoriu pentru călătoriile în Turcia

28.12.2020 - În vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, autoritățile turcești au anunțat că, începând cu data de 29 decembrie curent (21:00 UTC), pasagerii care sosesc în Turcia pe calea aerului și din 30 decembrie curent, cei care călătoresc pe cale terestră și maritimă, vor fi obligați să prezinte testul PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore înainte de plecare, cu excepția copiilor cu vârsta până la 6 ani. Persoanelor care nu vor prezenta testul PCR negativ, le va fi interzisă îmbarcarea în avion. Regulile respective se aplică și pasagerilor în tranzit sau transfer internațional.

Străinii care vor intra pe teritoriul Turciei pe cale terestră și maritimă și nu vor fi în posesia unui test PCR negativ, vor fi puși în carantină pentru 7 zile, pe adresele declarate de către aceștia (unitate de cazare privată, hotel etc.).

Persoanele care nu vor da dovadă de loc de cazare în Turcia, vor fi plasate în carantină în locurile stabilite de către Departamentele de sănătate provinciale. După 7 zile de izolare, persoanele respective vor da testul PCR și în caz că este negativ vor putea ieși din carantină, iar cele testate pozitiv vor urma un tratament medical, conform directivelor Ministerului Sănătății al Republicii Turcia.

Măsurile vor rămâne în vigoare până pe data de 1 martie 2021.

modelul_costului