Titlu

Vadim Brînzan, la Forumul MBW: Trebuie să ne asigurăm că drepturile investitorilor sunt protejate, printr-o reformă juridică corectă, să ne asigurăm că există un set de reguli care nu se schimbă, astfel încât investitorii să creeze afaceri prospere în RM
11/13/2019 - 15:13

„Forumul de afaceri „Moldova Business Week” este un eveniment important, care reunește investitori din întreaga lume, și care pot afla mai multe despre potențialul țării noastre. Îmi doresc să dezvoltăm o economie bazată pe cunoștințe, care oferă produse și servicii cu valoare adăugată ridicată, o economie care valorifică capacitatea intelectuală a cetățenilor, o economie cu un mediu de afaceri favorabil investitorilor”, a declarat Ministrul Economiei și Infrastructurii în cadrul celei de-a VI-a ediții a evenimentului „Moldova Business Week”.

 

În acest an, la eveniment participă peste 1 000 de lideri și parteneri de afaceri, și circa 30 speakeri notorii care vor împărtăși din experiența internațională.

 

Programul include două zile dedicată sectoarelor strategice ale Moldovei, și anume sectoarele TIC și BPO, agroalimentar, turism și energie regenerabilă, precum și industriile creative și producția cinematografică. De asemenea, „Moldova Automotive Days”, care se află la ce-a de-a IV-a ediție, va fi integrată sub umbrela „Moldova Business Week”, și va fi axată pe mecatronică, clusterizare și cercetare & dezvoltare.

 

„Este important să ne asigurăm că drepturile investitorilor sunt protejate, printr-o reformă juridică corectă, să ne asigurăm că există un set de reguli care nu se schimbă, astfel încât investitorii să creeze afaceri prospere în Republica Moldova”, a menționat Vadim Brînzan.

 

Totodată, agenda evenimentului presupune și desfășurarea Forumului „ProExport”, în cadrul căruia vor fi organizate paneluri de discuții cu invitați internaționali, sesiuni G2B cu autorități publice, ce vor oferi companiilor locale informații privind instrumentele de suport pentru exportatori, piețele strategice pentru export, dar și platforme practice de a crea parteneriate avantajoase.

 

În ultima zi a evenimentului se va desfășura Conferința „Moldova in Fashion” care va stabili tendințele de afaceri din industria modei.

 

„Moldova Business Week” este cea mai importantă platformă economică națională ce vine să prezinte politicile, oportunitățile și istoriile de succes ale antreprenorilor din Republica Moldova.